Festiwal Kraba
W czerwcu zorganizowaliśmy niezapomniane wydarzenie pełne pysznych doznań i egzotycznych wrażeń. Już na otwarciu goście mogli skosztować orzeźwiających kokosów i innych przysmaków. Punktem kulminacyjnym wieczoru był pokaz gotowania krabów zaprezentowany przez Lukaša Jeništę, wykładowcę w największej szkole gotowania Chefparade. Z niesamowitym entuzjazmem pokazał nam, jak przygotowuje się kraby, od ich połowu po degustację. Goście poznali wszystkie sekrety krabich przysmaków i mogli sami spróbować ich smaku w ramach degustacji.
Następnie odbyły się rejsy kilkoma łodziami motorowymi, podczas których wszystkie grupy uczestników mogły podziwiać piękno Pragi z tafli rzeki Wełtawy. Kolejnym punktem programu było przejście gości do restauracji, w której czekały na nich koleje dania i napoje, owoce morza i inne specjały. Dopełnieniem wszystkich doznań smakowych była degustacja karaibskich rumów, która odbyła się na tarasie.
Atmosferę całego wieczoru umilał zespół „Carisma”, który wykonywał przyjemną muzykę latynoamerykańską. Zgromadzeni goście mogli dać się ponieść ich rytmicznym dźwiękom.
Jedną z atrakcji wieczoru był pokaz tańca Veroniki Lalovej, mistrzyni Czech w salsie – solo i w parach. Jej talent i pasja do tańca wniosły do sali energię i ekscytację. Veronika jest posiadaczką międzynarodowej klasy w tańcach latynoamerykańskich oraz tańcach standardowych, zdobyła również prestiżową pozycję muzy podczas karnawału w Rio de Janeiro w 2020 roku.
To niezapomniane wydarzenie nie tylko przyniosło niesamowite smaki i doświadczenia dla naszej firmy oraz naszych głównych klientów, ale także stworzyło atmosferę pełną pasji kulinarnej, muzycznej i tanecznej.